ФоумролерУмъртвява ли ви столът ви? Според тази книга да. Според мен не, макар и вече да гледам да ставам възможно най-често за минутка. Твърдението обаче хваща вниманието. А болката в кръста от продължителното седене още повече. При мен тя се случи на няколко пъти. Но преди два месеца открих, че освен упражненията, правилната стойка и ставането на всеки час има и още една превенция. А именно-самомасажът.

За него ме открехна Йордан Христов от Live To Lift, който ми го сложи като приоритет. Е, в началото болката от пренапрегнатите мускули си я имаше, на някои места много. Но постепенно отпусна и сега рутината ми преди заспиване е петнадесет минути мачкане с уреда и с тенис топка. Признавам, бих изгубил мотивация, ако нямаше две много силни котви, които ме държат за целта ми.

Първата е в ефективната превенция – никъде не ме боли, възстановявам се по-бързо след спорт и се чувствам по-добре. А втората е, че в крайна сметка мачкането ми е приятно. Вероятно хората за това ходят на масаж, макар че до момента не съм пробвал това нещо.

Фоумролера си го взех от онлайн магазина на BB-Team, но гледам, че ги продават и в Декатлон. Ще кажете обаче, че правя много реклама на едно място. Ще си помислите, че имам изгода, имам пъклен план. Да, да и да. За всеки продаден фоумролер едно дете на фармацевт, ортопед или масажист остава гладно. :Д

Фоумролерът не замества тримата. Но намалява задачите им. Така че умната…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − 88 =