Медицинският термин е цианоза, а причините са доста и почти изцяло неприятни. С едно изключение –  “прием на храни с цвят от син до тъмно лилав”. Ето защо груповата цианоза на дванадесет планинари на височина над 2000 метра не обезпокои никой от тях.

Belmeken_Sungurlichal

Имахме си гребен за боровинки, имахме си и боровинкови находища, а източна Рила и околностите на връх Белмекен предложиха много повече от плодчетата на цялата група. Който проявява интерес може да потърси пътепис от събитието на страницата на Младежкия клуб по пешеходен и велотуризъм до броени дни. Линкът е и в секцията “Полезни връзки”.

Belmeken_Plow Belmeken_Blueberries Belmeken_Musala Belmeken_Chalet

Инициативата да се случи това събитие бе моя, тъй като имам корен в този край на България. Въобще уникално хубава разходка, с оптимални маршрут и метеорологични условия. Последствията от нея са главно за ускореното ми професионално израстване (кривата на научаване се посплеска този уикенд). И като следствие пропада и технологичната насоченост на блога ми, по причина, че пиша за походи. Но тук ще има по малко от всичко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 73 =